Terugblik Astrantia 1 – RESIA 1

Terugblik Astrantia 1 – RESIA 1

Zondag 21 mei stond bij velen van ons omcirkeld in de agenda: de kampioenswedstrijd van Astrantia 1. Bij een goed resultaat zou de titel in de vijfde klasse D binnengehaald worden. Alles was in gereedheid gebracht om voor het eerst sinds ruim dertig jaar een titel van het eerste elftal van Astrantia te vieren, helaas verliep het anders… Op een zonnig en goedgevuld sportpark De Heikant werd na de opkomst samen met de jongste jeugd en onder de wegtrekkende gele rook afgetrapt. RESIA kwam door doelpunten tien minuten voor rust en halverwege de tweede helft op een 0-2 voorsprong. Aan Astrantia-kant wilde de bal er, ondanks een flink aantal kansen, lange tijd niet in. Ook na de aansluitingstreffer, vijf minuten voor tijd, werden er nog een aantal goede mogelijkheden gecreëerd. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn en het team kwam één (doel)punt te kort voor de eerste plek op de ranglijst…

Tot na het laatste fluitsignaal leefde het aanwezige publiek hartstochtelijk mee met de mannen op het veld. Heel veel dank daarvoor, ook namens de selectie, aan alle aanwezige familieleden, vrienden, clubleden, dorpsgenoten en anderen! Op deze plek ook een bedankje richting hoofdsponsor Megens Elektrotechniek en andere sponsoren die e.e.a. mogelijk hebben gemaakt op deze dag. Ondanks de teleurstelling over het mislopen van het kampioenschap zal de knop de komende weken omgezet moeten worden om klaar te zijn voor een herkansing.

Door de nederlaag eindigt Astrantia de competitie namelijk op de tweede plek en neemt het de eerste periodetitel over van kampioen Sporting ST. Hierdoor mag het, net als vorig jaar, proberen om via de nacompetitie promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. Doordat het gaat om het ticket voor de hoogst geklasseerde periodekampioen, wordt er ingestroomd in de finaleronde. Deze zal op 11 juni worden gespeeld op een nader te bepalen neutraal sportpark. De tegenstander in deze eindstrijd is nog niet bekend, dit zal een periodekampioen zijn uit de zuidelijke 5e klasse A of 5e klasse B. In deze competities wordt op Tweede Pinksterdag nog een laatste competitieronde gespeeld, op 4 juni vindt dan de halve finale plaats en zal de tegenstander bekend worden. Support voor het eerste elftal zal ook dan weer welkom zijn en hopelijk kunnen we dan toch met z’n allen een historische promotie vieren! Zodra er meer informatie is, zal dit gecommuniceerd worden via onze sociale media.