Nacompetitie voor Astrantia 1?

Nacompetitie voor Astrantia 1?

Afgelopen zondag heeft Astrantia 1 de competitie afgesloten met een 5-1 overwinning op VCO 1. Met deze overwinning en de resultaten op de andere velden is de ploeg van Patrick Pothuizen gestegen naar de derde plek in de rangschikking. Of het uiteindelijk genoeg is voor een plek in de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse moet nog blijken…

Waar Astrantia de volledige 24 wedstrijden reeds gespeeld heeft, hebben de andere teams in verband met het oneven aantal teams nog één wedstrijd te goed. Hierdoor zit Astrantia dus nog even in de wachtkamer. De laatste speelronde is op 2e pinksterdag, maandag 6 juni. De stand bovenaan is op dit moment zoals hieronder weergegeven. Door het (aanstaande) kampioenschap van HBV en de winst van de tweede periodetitel door de nummer twee van de ranglijst, MVC, liggen er nog tickets voor de nacompetitie klaar voor de teams die op plek 3 en 4 eindigen. Voor Astrantia betekent dit dat het minimaal één van de twee concurrenten in de strijd om de nacompetitieplekken voor dient te blijven.

1.HBV 12358+67
2.MVC 12355+36
3.Astrantia 12445+20
4.SV DWSH’18 12344+18
5.FC Uden 12342+10

SV DWSH’18 heeft Pinkstermaandag alleen aan winst genoeg om de derde plek weer terug te pakken, bij een gelijkspel of nederlaag blijft Astrantia boven de fusieclub uit Wilbertoord en St. Hubert. De voorsprong t.o.v. FC Uden bedraagt drie punten en een beter doelsaldo (plus tien doelpunten). Kortom, Astrantia mag gaan strijden om promotie bij puntverlies van SV DWSH’18 of bij elk resultaat van FC Uden dat minder is dan winst met tien doelpunten verschil. Fingers crossed!