In Memoriam Theo Simons

In Memoriam Theo Simons

Er zijn Astrantianen en er zijn oer-Astrantianen. De laatste groep is een zeer select gezelschap. Theo Simons was zo’n oer-Astrantiaan. Hij begon met voetballen toen het veld van Astrantia aan de Witteweg lag. De tegenwoordig gebezigde term ‘het veld groot houden’ was daar bijzonder want de lijnen lagen direct aan de weg. Er waren geen kleedkamers en voor uitwedstrijden was het verzamelen bij Wim Nagels. Ook bij uitwedstrijden was er vaak geen kleedruimte en gedoucht werd er dan bij de tegenstander thuis.

Theo was rechtsback en heeft in vele elftallen van Astrantia gespeeld. Uiteraard in het eerste elftal en later in het vierde en het vijfde. Zoals het een mooie echte verdediger betaamt toonde Theo altijd volle inzet en verzaakte hij nooit. Theo is 9 jaar lang bestuurslid geweest en ook daar was hij een drijvende kracht die veel gerealiseerd heeft en met veel inzet gebouwd heeft aan een Astrantia waar we vandaag de dag nog trots op mogen zijn. Een bijzonder wapenfeit is dat Theo de initiator was van de veel bezochte veteranenbingo op tweede kerstdag. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij als eerste gehuldigd werd als grootste vrijwilliger van Astrantia, hij kreeg een houten schaar met een mooi boeket erop, de huidige Astrantia Award.

Theo zorgde ook voor nieuwe generaties Astrantianen, die naast voetballen ook weer veel voor de vereniging doen. Theo was in alle jaren een trouwe supporter. Thuis maar ook uit. Theo en Annie tuften in hun autootje Noord-Limburg en Brabant af om van hun jongens te genieten. Heel af en toe kreeg Theo een bon voor te hard rijden maar langs de lijn was hij de rust zelve. En na het laatste fluitsignaal evalueerde hij de wedstrijd met zijn zoons en kleinzoons.

Zíjn wedstrijd is gespeeld. Op 11 oktober 2021 is Theo gestorven. Hij was 72 jaar lid van de vereniging. Astrantia wenst de familie Simons heel veel sterkte, liefde en kracht toe.