Helaas geen promotie voor Astrantia 1

Helaas geen promotie voor Astrantia 1

Het was fantastisch om te zien hoeveel publiek er uit Middelaar was afgereisd om ons aan te moedigen. Bedankt voor alle support! Helaas mocht het niet zo zijn en gaan we het volgend seizoen opnieuw proberen. Na een korte zomerstop zal begin augustus de draad weer worden opgepakt.

Klik hier voor meer foto’s van de beslissende promotiewedstrijd.

Verslag van Kliknieuws:

Astrantia met lege handen na verlies in Heesselt

HEESSELT | Astrantia is er niet in geslaagd om promotie af te dwingen naar de vierde klasse. De ploeg van trainer Patrick Pothuizen ging in de nacompetitiefinale met 3-0 onderuit tegen DSS’14 in Heesselt. Dat was onvoldoende na de 1-0 thuiswinst van afgelopen zondag.

Scheidsrechter Hans van den Wildenberg was na afloop de gebeten hond bij Astrantia. De arbiter van dienst liet bij de stand 0-0 een gemiste penalty opnieuw overnemen, waardoor het een kwartier voor tijd 1-0 werd voor DSS’14. De 2-0 was bovendien buitenspel, vonden ze in het Middelaarse kamp. “Er is 75 minuten lang helemaal niets aan de hand en we hebben ook nog eens de beste kansen. Jan Janssen mistte alleen voor hun doelman. Uiteindelijk wordt het dan ook nog 3-0. Onnodig, want er had meer ingezeten en de arbitrage zat niet mee. We gaan het volgend seizoen opnieuw proberen”, baalde Pothuizen.

Verslag van De Gelderlander:

Laatste kwartier fataal voor ambitieus Astrantia

Astrantia heeft gisteren de kans op promotie verspeeld door met 3-0 te verliezen bij DSS’14 uit Heesselt

“We hebben onszelf tekortgedaan. Tot een kwartier voor tijd was er niks aan de hand”, zei coach Patrick Pothuizen van de vijfdeklasser uit Middelaar. In de heenwedstrijd won Astrantia vorige week nog met 1-0. “Ik vind dat wij over twee wedstrijden de betere ploeg waren. We hadden vaker moeten scoren.”

Verdedigend stond het gisteremiddag goed bij de Limburgse ploeg die er een paar keer gevaarlijk uitkwamen. Maar op beslissende momenten was de voorhoede niet scherp genoeg. Ook na rust leek er lange tijd niets aan de hand voor Astrantia. Tot DSS’14 vijftien minuten voor tijd een penalty kreeg. “Het was een terechte strafschop. Onze keeper liep een speler van DSS omver.” De penalty belandde op de paal, maar omdat volgens de grensrechter de keeper te vroeg bewogen had, kreeg DSS een tweede kans. Nu was de penalty wel raak. Niet veel later was het 2-0. “Toen gingen wij alles of niets spelen en viel er nog een derde goal in de kluts.”