Astrantia ‘vol vertrouwen’ na eerste slag in tweeluik

Astrantia ‘vol vertrouwen’ na eerste slag in tweeluik

De voetballers van vijfdeklasser Astrantia hebben het eerste gedeelte van het tweeluik om promotie naar de vierde klasse gewonnen. De Middelaarse equipe was in eigen huis met 1-0 te sterk voor DSS’14 uit Heesselt.

“We hebben de wedstrijd goed opgebouwd”, zei trainer Patrick Pothuizen na afloop. “In de loop van het duel namen we het initiatief en was het bij vlagen erg goed van onze kant.” Jos Lemmen kroonde zich na een uur spelen tot matchwinner. De verdediger kopte een vrije trap van Thijn Fransman binnen. Vlak daarvoor kreeg Astrantia geen strafschop, nadat Dennis Simons gevloerd werd door de DSS-doelman.

“1-0 is een prima uitgangspositie voor de return. Al hadden we het ons makkelijker kunnen maken. Toen zij op zoek gingen naar de gelijkmaker, lager in de omschakeling veel ruimte. Dat had tot meer grote kansen moeten leiden.” Zondag maakt Pothuizen met zijn ploeg de reis naar Heesselt. “Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop. Zij hebben een paar leuke voetballers en veel snelheid aan de zijkanten, maar dat hebben we deze wedstrijd uitstekend weten te neutraliseren.”

Bron: De Gelderlander

Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd.