Astrantia 1 haalt nacompetitie

Astrantia 1 haalt nacompetitie

Astrantia kan blijven dromen van promotie

De voetballers van Astrantia kunnen zich opmaken voor de nacompetitie om een plek in de vierde klasse. De vanwege het oneven aantal teams in de vijfde klasse E (Zuid II) al uitgespeelde formatie uit Middelaar zag concurrent FC Uden met 3-1 verliezen van Fiducia uit De Rips. Daardoor eindigt Astrantia als vierde.

“We zijn met een busje naar Uden gegaan”, sprak trainer Pothuizen. “Binnen no-time stond het al 0-2 dus toen wisten we al dat het niet meer fout kon gaan. Uden moest namelijk met tien goals verschil winnen, om ons op doelsaldo voorbij te gaan..” In de nacompetitie is DSS’14 – dat tweede werd in de vijfde klasse B (Zuid I) – de tegenstander. Astrantia speelt de eerste wedstrijd zondag thuis en reist een week later af naar Heesselt.

“Het is al prachtig dat we met zo’n klein clubje de nacompetitie halen. Onze kracht is dat wij een hecht collectief zijn.” Pothuizen ziet de nacompetitie met vertrouwen tegemoet. “Dat wij in oefen- en bekerwedstrijden goed hebben gepresteerd tegen derde- en vierdeklassers geeft mij vertrouwen dat wij op een niveau hoger ook prima voor de dag zullen komen.”

Bron: De Gelderlander

De komende weken speelt Astrantia 1 dus voor een plek in de vierde klasse! De winnaar over twee wedstrijden promoveert naar een niveau hoger.

  • Zondag 12 juni: Astrantia 1 – DSS’14 1
  • Zondag 19 juni: DSS’14 1 – Astrantia 1