Artikel in De Dorpskrant (mei 2023)

Artikel in De Dorpskrant (mei 2023)

Mei 2023 – Dat betekent inmiddels écht lente. Bij het schrijven van de vorige editie hing het met de dag nog om sneeuw versus zon. Inmiddels horen we de vogels toch echt fluiten, kleurt het gras (alsook bomen/struiken er omheen) weer groen, en zijn onze sport(st)ers weer allemaal op het sportpark te vinden.

Zaal
Toch even een stap terug naar het ‘binnen seizoen’. Onze korfbalsters hebben de zaalcompetitie afgesloten, en om daarbij eens niet op enkel onze senioren terug te blikken, hebben we veel leuker nieuws te delen hier: een kampioenschap bij de jeugd, en wel onze E1! Met een kampioenswedstrijd die gewonnen werd met maar liefst 16-0(!) mochten zij zich vol trots ware kampioenen noemen – Goed gedaan meiden!

10 jaar ONA/Astrantia
Dan iets wat niet per se met het ‘binnen seizoen’ te maken heeft, maar qua locatie wel op onze ‘binnen locatie’ heeft plaatsgevonden: het jubileumfeest van onze ONA/Astrantia samenwerking aan korfbalzijde! Op zaterdag 29 april was de kantine van de Passelegt in Overasselt RoodWit-Geel-Zwart gekleurd. Of was het Geel-Rood-Wit-Zwart? Hoe dan ook, wat we er mee willen zeggen is enkel: het maakte deze avond, precies zoals de hele periode van de afgelopen 10 jaar, voor niemand iets uit. Er was één feest met één groep speelsters en één totaal aan genodigden en bezoekers. En complimenten mogen gegeven worden aan de organisatie. De dames van de selectie hebben dit jubileumfeest, alsook een kindermiddag, alsook de uitgave van een heuse jubileumgids (begin deze maand huis aan huis bij u bezorgd!) geheel op zich genomen en wij kunnen niets anders zeggen dan dat dit tot in de puntjes perfect geregeld is geweest. Het was een geweldige avond, waar de kracht van deze samenwerking duidelijk zichtbaar was. En de jubileumgids is er een voor in de boeken. Letterlijk ook nog eens. Op naar nog eens 10 jaar!

Vijf-en-negentig
Over jubilea gesproken. Als SV mogen we ook trots zijn op onze eigen ‘samenwerking’! 18 mei 1928 – 18 mei 2023. Dat betekent 95 hele jaren Astrantia! Destijds begonnen als voetbalclub. Inmiddels is het voet-/korfbal ten voeten uit. Vijf jaar geleden, dat we bij het uitgebreid gevierde 90-jarig jubileum (vooral aan het ontbijt, aan tafel met onze meest prominente leden) zeiden: over 10 jaar vieren we weer! Dat we bij het 100-jarig jubileum niet meer al deze zelfde gezichten aan tafel kunnen krijgen geeft weer dat er inderdaad wel degelijk weer tijd verstreken is. Voor het gevoel nog zo kort geleden. Maar wat mogen we trots zijn op dus al vijf-en-negentig geel-zwarte jaren!

Veld
Dan toch de overgang naar het nu. We gaan richting het einde van het seizoen en het zal niemand zijn ontgaan: wat is het spannend! Allereerst ons voetbalveld. Senioren 1 stevent af op een heuse kampioenswedstrijd. Zondag 21 mei staat momenteel als ‘de dag’ op menig kalender. We houden sowieso onze seizoensafsluiting, maar we vragen onze heren toch echt met klem om deze dag het extra randje te geven. Wat zou dat mooi – en ook verdiend – zijn. Uiteraard kunnen zij alle support gebruiken dus natuurlijk nodigen wij iedereen uit om te komen kijken. Mocht u deze krant aan het lezen zijn nadat hij zojuist bezorgd is en u mocht iets horen; sluit gerust aan! Op de velden is als het goed is de juiste actie gaande, en de kantine is geopend voor iedereen!

Naast onze voetballers zijn natuurlijk ook onze dames nog in volle actie. Senioren 1 houdt zich staande in de Topklasse. Senioren 2 mag op deze zelfde zondag 21 mei een kampioensfeestje vieren. Voor hen kan het echt niet meer misgaan, dus zij mogen iets relaxter het veld in deze dag, maar zij zullen desalniettemin strijden om ook deze wedstrijd te winnen.

Martel Cup
Naast deze competitie-gerichte activiteiten hebben we ook nog een aantal andere dingen op de agenda staan waaronder de Martel Cup! De Martel Cup is terug op zijn oude nest: Eerste Pinksterdag mag er weer door iedereen die wil gevoetbald worden. Een aantal jaren niet of op een andere datum maar dit jaar weer terug van weggeweest. Eerdere edities werden vaak getrakteerd op goed weer, vele drankjes, sportieve actie en veel gezelligheid. Dus wil je meedoen? Laat het weten! Wil je gezelligheid? Kom langs! Er is de hele dag iets te doen en we sluiten af met een feestavond. Opgeven kan nog via remus.hebing@live.nl!

Oud ijzer 2023
Nog een bekende in aantocht: de jaarlijkse Oud ijzer actie van Astrantia! Zaterdag 3 juni komen wij weer langs om het door u verzamelde oud ijzer bij u op te halen. Verzamelen en aan de straat zetten – makkelijker kunnen we het u niet maken. Uiteraard is onze dank groot voor al wat wij hiermee binnen mogen halen. Een belangrijke steun voor onze club. Vanaf 10:00u komen wij door het dorp gereden.

Koninklijk randje
En dan om mee af te sluiten: wat mogen we trots zijn op onze fotografe Marieke Lemmen! De dag voor Koningsdag, woensdag 26 april, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als vereniging zijn wij ontzettend dankbaar voor alle tijd, energie, maar vooral ook passie die Marieke in Astrantia steekt. Dat dit bekroond (hoe toepasselijk) mocht worden met een koninklijke onderscheiding is in één woord fantastisch. De jubileumgids is een mooi voorbeeld. Zonder Mariekes foto’s was deze niet geworden zoals hij geworden is, en dan is dit enkel een greep uit de korfbal collectie. Minstens zoveel geschoten actie aan voetbalzijde. Dit keer dus naast een afsluiting waarin we iedereen in het dorp -uiteraard- weer uitnodigen op/om onze velden, vooral nu even: dankjewel Marieke. We zien weer hoeveel waarde de inzet van vrijwilligers kan hebben. Dankbaar, trots, maar vooral ook gewoon énorm blij met je.

Graag allemaal tot ziens!