Artikel in De Dorpskrant (maart 2023)

Artikel in De Dorpskrant (maart 2023)

Half maart als moment van schrijven – als ik daadwerkelijk vóór de deadline van deze Dorpskrant editie had geschreven, had ik dit met koude voeten en sneeuw op de achtergrond kunnen doen. Aangezien ik momenteel ietwat ná de deadline zit, kijk ik naar buiten en schijnt de zon. Voelen we de lente al bijna binnen komen. We weten allemaal dat het verschil van één dag hier in Nederland al een hoop kan doen.

Carnaval
Met de carnaval achter de rug hebben de hoogheden van dit carnavalsseizoen ook weer het geel-zwart van onze club vertegenwoordigd. Prins Stefan, jeugdprins Nick, en natuurlijk boerenbruidegom Robert hebben er met ons en jullie allemaal een fantastische carnaval van gemaakt. Uiteraard zijn wij als vereniging trots op ‘ons aandeel’ alsin onze leden hierin.

Korfbal
Carnaval voorbij en inmiddels halverwege de maand maart betekent wat betreft onze korfbaldames nog even meters maken in Overasselt, met de laatste wedstrijden van de zaalcompetitie. Om vervolgens over een paar weken ook het veld (en dan weer in Middelaar!) op te mogen. Een veld met nieuwe verlichting. Jazeker! Iets waar tijdens de eerste helft van het veldseizoen de nodige creativiteit voor nodig was maar waar inmiddels ook de gedegen oplossing voor is geplaatst is (dank aan Megens!).

Jubileum
Aan korfbalzijde zit er naast nog een stukje veldcompetitie ook iets anders aan te komen overigens. 2023 is het jaar waarin Astrantia-ONA haar 10-jarige jubileum te vieren heeft! 2013 was de start van deze samenwerking en dit laten we als verenigingen niet zomaar voorbij gaan. Voorbereidingen zijn in volle gang en save-the-date berichten gaan al de ronde; zaterdag 29 april gaat er een heus jubileumfeest plaatsvinden, in de Passelegt in Overasselt. Voor zowel jeugd- als seniorenleden en iedereen die bij zowel jeugd- als seniorenkorfbal is betrokkenen. Voor oud-leden, oud-trainers, tegenstanders, trouwe (maar ook de iets minder trouwe maar desalniettemin alsnog enthousiaste overige) supporters, vrienden, familie en bekenden. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie hierover zal zeer binnenkort te vinden zijn op onze website en op facebook.

Voetbal
Van dames maken we de overgang naar onze heren. Ons 1e elftal in het bijzonder hier. Momenteel een 2e plek op de ranglijst, 3 punten achter de koploper, met een wedstrijd minder gespeeld. Zonder er druk op te willen leggen:  zou dit nu dan toch eindelijk het moment gaan zijn dat er verschil gemaakt kan gaan worden? Hoe dan ook, de komende weken zal er gestreden worden. Ook de koploper gaat nog voorbij komen. We duimen allemaal dat er misschien niet alleen door de korfbaldames een reden voor een feestje gaat zijn. Nu ons (trainings-)veld het momenteel niet heel aantrekkelijk (lees: niet per se heel erg mógelijk) maakt om wat extra tandjes bij te zetten tijdens trainingen, wordt er voor een aantal trainingen alsook een inhaalwedstrijd, uitgeweken naar het hoger gelegen mooie Groesbeek. Aan de voorbereidingen kan het dus niet liggen.

Wij nodigen u allen uit om tijdens een van de komende wedstrijden (uiteraard van zowel voet- als korfbal) een kijkje te komen nemen. Zoals hiervoor ook al is gezegd: de lente is nabij. Wat is er mooier dan een zondagmiddagwandeling in onze prachtige omgeving. Een ronde langs het water, die ook nog eens direct langs ons mooie sportpark leidt.

We zien u graag!
Bestuur Astrantia SV