Vitesse’08 1 – Astrantia 1: 3-3 (5-4)

Strafschoppen weerhouden Astrantia van bekerstunt en volgende ronde districtsbeker

Op het kunstgras in Gennep was Astrantia dinsdagavond dicht bij een volgende bekerstunt. Na een hectische slotfase bracht een strafschoppenserie uiteindelijk de beslissing tegen derdeklasser Vitesse’08.

Meteen aan het begin van de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via een benutte strafschop. Gedurende de eerste helft kwam Astrantia beter in het spel en noteerden beide ploegen een aantal kansen. Het was Vitesse’08 dat tegen het einde van de eerste helft via een kopbal uit een corner verder uitliep; 2-0. Niet veel later bleef Thijn Fransman koelbloedig in een 1 tegen 1 situatie met de doelman en bepaalde de ruststand op 2-1.

Astrantia kwam scherp uit de kleedkamer en vlak na rust werd de stand gelijkgetrokken door Jos Lemmen die de bal beheerst over de doelman binnenwerkte. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg van Patrick Pothuizen met een man minder te staan na een tweede gele kaart en werd er een extra verdediger ingebracht met het idee om de gelijke stand over de streep te trekken. Met tien man werd in de 86e minuut echter de achterstand van 2 doelpunten volledig omgebogen. Tim Lasaroms werd diepgestuurd en met een lob verschalkte hij de doelman. De 2-3 werd met groot gejuich ontvangen door spelers, staf en de vele meegekomen supporters. Diep in blessuretijd legde de scheidsrechter de bal echter voor een tweede maal op de stip en scoorde Vitesse’08 de gelijkmaker; 3-3. Met deze gelijke stand was een penaltyserie nodig om een winnaar aan te wijzen. De eerste strafschop werd gepakt door de Gennepse doelman, de negen daaropvolgende werden binnengeschoten waardoor Vitesse’08 het ticket bemachtigde voor de volgende ronde in de beker.

Ondanks de uitschakeling kan Astrantia met vertrouwen terugkijken en trots zijn op de geleverde prestatie. Komende zondag wacht een uitduel bij Odiliapeel/Braks Groep waar weer gestreden zal gaan worden om de punten.

⚽ 1-0 – Vitesse’08 (penalty)
⚽ 2-0 – Vitesse’08
⚽ 2-1 – Thijn Fransman
⚽ 2-2 – Jos Lemmen
⚽ 2-3 – Tim Lasaroms
⚽ 3-3 – Vitesse’08 (penalty)
Vitesse’08 wint na strafschoppen (5-4)