SV Milsbeek 3 – Astrantia 2: 0-5

SV Milsbeek 3 – Astrantia 2: 0-5

Astrantia wint dik verdiend en houdt weer eens de nul

De derby tegen Milsbeek riep vooral veel enthousiasme op bij onze aanvoerder Dips met zijn motiverende woorden: “Hatseflats mukke, morgen het gas erop in de kraker.” In de uren voor de wedstrijd verschenen er al foto’s in de app waaruit bleek dat sommige teamleden verre van fit zijn. Zo had er een van Hebing de inhoud van zijn maag geleegd langs de A2 na een avondje doorzakken. Eli reageerde meedogenloos. Die van Hebing moest terecht starten op de reservebank.

Astrantia opende vele malen beter dan Milsbeek. Astrantia had een groot veldoverwicht en zette Milsbeek vast op eigen helft. Maar voor de goal was het de eerste 20 minuten dramatisch. Te harde voorzetten, schoten die kracht of richting miste of allebei. De komende week mag Robert wel het afwerken op doel intrainen. Astrantia maakte vooral gebruik van het diepsturen van onze snelle voorhoede. Het hielp ook wel dat de verdediging van de tegenstander door de leeftijd toch wel wat snelheid hebben moeten inleveren. Remus was het zat. Hij poeierde kiezelhard de 0-1 binnen. Hij reageerde het meest doortastend van de verwarring over een mogelijk penaltymoment. Hij wachtte niet af en streepte de bal hard binnen. Jochem voelde nu de druk om ook te scoren en dat lukte hem nog in de eerste helft. Hij werd diepgestuurd, omspeelde de keeper en scoorde, 0-2. Jesse wilde in navolging van zijn broer ook nog scoren in de eerste helft. De paal weerhield hem daarvan. In de tweede helft kon Jesse wel twee keer scoren, waarvan een mooi uitgespeelde aanval en de ander een rebound op een schot van Robert; 0-4. De 0-5 kwam van de voet van Toon nadat die door Ruben was weggestuurd. Op een moment in de eerste helft na, een vrije kopkans uit een vrije trap, heeft Milsbeek gedurende de hele wedstrijd amper iets gecreëerd. Een goede pot en de opmaat naar de volgende wedstrijden waarin punten gesprokkeld moeten worden.

Man of the match: Jesse, het leek wel of zijn schoenen aan de verkeerde voet zaten in de eerste helft. De bal wilde er ondanks een aantal grote mogelijkheden niet in voor Jesse. In de tweede helft lukte dat wel.