SIOL 4 – Astrantia 2: 6-1

Slechtste helft van het seizoen nu al gespeeld

Op een hele vroege en regenachtige zondagochtend stond de uitwedstrijd met SIOL op het programma. Het is Astrantia de afgelopen jaren niet vaak gelukt om hier de punten mee naar huis te nemen. Vandaag ook maar 2 wissels, een tegenvallende opkomst met een selectie van meer dan 20 man.

Over de eerste helft van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Dat was de slechtste helft die het Tweed in jaren heeft gespeeld. Het is lang geleden dat we met een 5-0 achterstand de rust ingingen. Enige kanttekening is dat een aantal doelpunten zeer gelukkig tot stand kwam; een mislukte corner en een buitenspelgoal. Toch was de 5-0 achterstand gewoonweg het gevolg van een slappe wedstrijdinstelling, slordigheid in aannames en passing en een collectief falen. In de rust werd elkaar dan ook even de waarheid gezegd. We stapten over naar een 4-4-2-opstelling om de schade beperkt te houden. Waar voor de rust collectief gefaald werd, werd er na rust als team gestreden onder aanvoering van Remus en Robert. Remus maakte binnen een paar minuten na rust meteen de 5-1 door een corner met het hoofd binnen te knikken. Astrantia kwam beter in de wedstrijd, maar het lukte niet om nog vaker te scoren. Een mislukte voorzet viel buiten bereik van onze keeper, 6-1. Volgende week moet het beter tegen De Zwaluw.

Man of the match: Remus, mengde zich weer in het gevecht om de aanvoerdersband. Hij toonde zich na rust een ware aanvoerder door met de juiste instelling de tweede helft te starten. Zo kreeg het Tweed weer de goede geest en was het in staat om een betere tweede helft op de mat te leggen.