ONA/Astrantia 1 – MKV 1: 17-12

Na de wekenlange lockdown zonder competitie begon ONA/Astrantia 1 zondag, in een aangepaste competitie, aan de eerste wedstrijd tegen MKV 1. De dames waren gebrand om te winnen, gezien de promotie-degradatie-regeling. De nummer 3 en 4, uit de poule van 4, spelen beslissingswedstrijden ter degradatie. Waar twee weken geleden bijna de hele ploeg Corona had, begon nu iedereen fit aan de wedstrijd.

Een sterke start van ONA/Astrantia 1 resulteerde in een snelle 5-0 voorsprong. Na het eerste deel van de eerste helft zwakte de ploeg af en kwam MKV terug tot 5-4. Hierna is MKV niet meer dichtbij gekomen en werd er gerust met 4 doelpunten verschil.

In de tweede helft begon ONA/Astrantia wederom sterk en bracht de stand naar 13-7. Ook nu gaf MKV zich niet gewonnen en liet ONA/Astrantia teveel ruimte. Dit resulteerde in 14-11 en 15-12. Hierna maakte ONA/Astrantia de wedstrijd af door mooi uitgespeelde aanvallen te verzilveren en brachten ze de stand op 17-12. Een mooie wedstrijd waarin een echt en hecht team te zien was, waarvan alle speelsters van ONA/Astrantia hebben gescoord. Volgende week heeft de ploeg een uitwedstrijd tegen Oxalis 1 in Sevenum.