ONA/Astrantia 1 – Melderslo 1: 17-21

ONA/ASTRANTIA 1 VERLIEST DURE PUNTEN

Zondag 18 december speelt ONA/Astrantia 1 thuis tegen Melderslo 1. Beide ploegen stonden vooraf aan de wedstrijd twee punten achter de koploper.

Saskia van Kerkhof: ‘Melderslo ronde goed af en scoorden op belangrijke momenten, waar het ons niet lukte om door te drukken bij een stand van 8-7. We kregen de achterstand in de tweede helft niet meer weggepoetst.’

De start van de wedstrijd verliep gelijkopgaand. Tot de 7-7 kon ONA/Astrantia steeds de gelijkmaker scoren en kwam zelf op 8-7 voorsprong, net voor rust pakte Melderslo de voorsprong weer over en liep uit naar 9-11.

Na rust kwam ONA/Astrantia op 10-11, daarna maakte Melderslo het gat naar 10-14. Enkele keren kwam ONA/Astrantia op 2 doelpunten verschil, echter lukte het niet om dichterbij te komen. Melderslo won met 17-21 en nam de winstpunten mee naar huis.

De top vijf blijft echter zeer dicht bij elkaar in het puntentotaal. In 2023 staat op 15 januari de uitwedstrijd tegen Altior op het programma. Altior heeft momenteel 2 wedstrijdpunten meer dan ONA/Astrantia. Een belangrijke wedstrijd om aangehaakt te blijven bij de top 3.