Olympia’18 8 – Astrantia 2: 2-1

Wel strijd, geen punten

Op deze zondagochtend hadden we eindelijk weer eens een beschikking over genoeg wissels. Dat bleek ook deze week geen overbodige luxe. De wedstrijd stond in het eerste bedrijf vooral uit het uitvechten van felle duels. In de eerste helft was Olympia net iets feller dan Astrantia. Al gaf oud-aanvoerder Remus vandaag wel het goede voorbeeld in het felle doorjagen. In de eerste helft dwong Astrantia te weinig af. Astrantia was wel dreigend, maar creëerde te weinig gevaar voor het doel. Ook deed het Tweed te weinig met de vele corners van de voet van Jochem. Olympia kwam op voorsprong uit een goed uitgespeelde counter. Astrantia was een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar ging met een achterstand de rust in.

In de tweede helft was Astrantia de fellere ploeg. Olympia was vooral op eigen helft te vinden. Toch deed Astrantia te weinig met het veldoverwicht. Na goed doorjagen en een onderschepping achterin bij Astrantia en een goede lange bal van Herman lobde Jochem de bal handig over de keeper heen, 1-1. In de tweede helft vielen Ruben en Toon geblesseerd uit. Dat hadden er meer kunnen zijn door het inconsequent fluiten van de Boxmeerse arbiter, die wel erg viel toeliet van Boxmeerse zijde. Deze week konden we de geblesseerden gelukkig wel adequaat opvangen. Zo viel Stefke goed in vandaag en was een van de betere spelers in de tweede helft aan Astrantia-zijde. De 2-1 viel ook uit een counter. Astrantia verdiende een gelijkspel op basis van de tweede helft, want beide ploegen waren een helft de bovenliggende ploeg geweest. Helaas viel de gelijkmaker niet meer. Hopelijk kunnen we aankomende weken weer genoeg man op de been brengen voor de laatste 3 wedstrijden van het seizoen. Afgelopen seizoen hebben we te vaak in een wisselende samenstelling gespeeld waardoor het elke week weer zoeken is naar de juiste balans.

Man of the match: Nick, achterin of op het middenveld speelt Nick solide en betrouwbaar. Ook is hij praktisch elke wedstrijd aanwezig.