KVC 1 – ONA/Astrantia 1: 15-16

ONA/Astrantia 1 neemt koppositie in

Afgelopen zondag speelde ONA/Astrantia 1 de verre uitwedstrijd bij KVC 1. Nadat de wedstrijd een uur later startte dan gepland i.v.m. schotklokproblemen, was ONA/Astrantia 1 gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Het eerste kwartier van de wedstrijd liepen de doelpunten gelijk tot 6-6. Hierna nam ONA/Astrantia 1 de voorsprong. Door het overzicht te behouden en de juiste kansen uit te spelen nam ONA/Astrantia 1 met rust een voorsprong van 7-10.

Het eerste doelpunt na rust was voor ONA/Astrantia 1 (7-11). Hierna volgde een moeizame periode voor ONA/Astrantia 1 waarbij verkeerde kansen werden uitgespeeld en KVC 1 makkelijk de korf wist te vinden. Dit resulteerde in een 13-11 achterstand. Het laatste deel van de wedstrijd was typerend voor de groep van ONA/Astrantia 1. Samen de draad oppakken, afspraken nakomen en het doel voor ogen hebben. Middels goed uitgespeelde aanvallen kwam de ploeg uit Overasselt/Middelaar gelijk tot 13-13 en 14-14, waarna het gat werd gemaakt naar 14-16. In de laatste secondes kon KVC middels een strafworp nog tot 15-16 komen, maar was de winst voor ONA/Astrantia 1 binnengehaald.

Deze winst zorgt ervoor dat ONA/Astrantia 1 de koppositie in de poule inneemt met nog twee wedstrijden te spelen. Aankomende zondag is Oxalis 1 de tegenpartij in de thuiswedstrijd om 11:50 uur in de sporthal in Overasselt.