EGS’20 12 – Astrantia 2: 3-3

Astrantia 2 pakt verdiend punt in blessuretijd!

Dat het Tweed zeer gretig aan het seizoen is begonnen, was te zien aan de ruime bank van 5 wisselspelers. Ieder lid in onze selectie van 25 spelers is gebrand op een goed seizoen en wil fit raken voor het seizoen eind september zal beginnen. Dat is voor de 30+ in het Tweed wel een grotere opgave dan voor onze jonkies. De lockdown heeft voor de oude garde meer kwaad dan goed gedaan. Want de helft zit voor de seizoenstart al in de lappenmand, de andere helft klaagt in de warming up al over pijntjes. Dat belooft wat!

Op het splinternieuwe sportpark van EGS’20 mocht het Tweed vandaag aantreden voor een bekerwedstrijd tegen het 12e team van de nieuwe fusieclub EGS uit Grave. Het was voor beide partijen een moeilijk begin. Veel van de ideeën die de voetballers in hun hoofd hadden, kwamen beslist niet van de voet af. Veel ballen belandden in niemandsland of bij de andere kleur in de voeten. Helaas voor Astrantia was het eerste succes voor EGS, uit een snelle counter werd de 1-0 binnengeschoten. Kort voor rust was het Lucas die met een mooie solo tot in de 16 van EGS doorstoomde en daar onreglementair tot val werd gebracht. Jochem benutte deze buitenkans koeltjes en zorgde voor de 1-1. Na rust was er meer beweging en meer schwung in het spel van Astrantia. Dit nodigde Robert uit tot alvast het ‘doelpunt van het jaar’ te maken. Na een goede tackle op het middenveld zag Robert de doelman van EGS ver voor zijn doel staan en mikte vanaf 40 meter met een mooie boogbal de voorsprong binnen voor de Middelaarse gasten, 1-2. De jonge ploeg van EGS raakte hierdoor van slag en Astrantia kreeg voldoende kansjes de genadeklap toe te dienen, maar liet dit na. Hierdoor kon EGS profiteren uit een van de weinige tegenaanvallen in dat moment. De buitenspeler werd lichtjes aangetikt door Nick, maar de leidsman wees resoluut naar de stip, 2-2. Astrantia leek met nog 7 minuten op de klok te berusten met een punt, maar het werd 2 minuten na de gelijkmaker erger toen een voorzet het Middelaarse doel binnen dwarrelde, 3-2. EGS was uitzinnig met de voorsprong, maar vergat dat een voetbalwedstrijd ook echt 90 minuten duurt. Astrantia zette alles op alles om nog iets te forceren en dat lukte! In de 89e minuut werd Toon na een snelle actie onderuit gekegeld door de back en wederom wees de scheid naar de penaltystip. Ondanks al het tumult bleef Jochem ijzig koeltjes en schoot de verdiende 3-3 op het scorebord.

Man of the Match: ‘koele kikker’ Jochem, nam als captain zijn verantwoordelijkheid en eiste de hoofdrol vandaag