De Zwaluw 6 – Astrantia 2: 4-2

Harde werk Het Tweed niet beloond met punten

Het Tweed had vandaag nog een inhaalwedstrijd staan tegen hoogvlieger de Zwaluw. Met een grote selectie van 15 man hoopten Eli en Jos in hun laatste wedstrijd als trainersduo van het Tweed voor een verassing te kunnen gaan zorgen.

Opvallend genoeg was Astrantia de eerste 20 minuten de gevaarlijkste ploeg. De Zwaluw was voetballend wel beter, maar liet veel ruimte open liggen voor onze watervlugge buitenspelers. Zo had Wim het in de 1e helft aardig op de heupen en slalomde hij meerdere keren om de Oeffeltse verdedigers heen alsof ze pionnen waren. Helaas kon hij de één-op-één met de keeper niet succesvol afronden. Ook Ruben kreeg een kans toen hij uit een diepe bal een Zwaluw-verdediger zijn hakken liet zien, maar zichzelf in een te moeilijke hoek ten opzichte van het doel manoeuvreerde om de kans af te ronden. Even later was ook de rappe Bram zijn directe tegenstander te snel af was, maar ook hij vergat de bal van de zijkant langs de keeper in het doel te schieten. Maar als je het doelpunt zelf niet maakt… dan krijg je hem tegen. En hoe! In de 10 minuten tot aan de rust vielen er 3 goals bij Het Tweed in het doel door onoplettend verdedigingswerk van het Astrantia-team bij de standaard-situaties, 2 vielen er uit een corner. Na rust begon de Zwaluw iets sterker en creëerde een paar grote kansen, maar toonde Mark zich andermaal als betrouwbare sluitpost. Mark was kansloos op de rebound waar 10 minuten na rust de 4-1 uit viel. Het Tweed zette met de rappe, jonge benen van onze voorhoede nog eens flink aan en werd beloond. Een mooie dwarrelbal van rechtsback Giel promoveerde zichzelf tot een assist op maat toen de Zwaluw-verdediger een mispeer beging en Wim daarvan profiteerde door onberispelijk de 4-2 binnen te schieten. In het laatste kwartier probeerde Astrantia nog verder terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte helaas niet echt. Mede doordat De Zwaluw veel vertraagde met kleine plaagstootjes onder spelers en veel oponthoud langs en binnen de lijn. Zo sluit Astrantia het seizoen af met een 6e plek met perfect gemiddelde resultaten (8x winst, 3x gelijk, 9x verlies).

Man of the Match: Wim, nam in zijn laatste wedstrijd bij Astrantia afscheid met een “doppelpack” en toonde zich met zijn 6 competitiedoelpunten als een verdienstig aanvaller