Astrantia/ONA 1 – SPES 1: 8-9

Astrantia/ONA 1 verliest van Korfrakkers en SPES

De afgelopen twee zondagen heeft Astrantia/ONA 1 helaas geen punten behaald. In beide wedstrijden was de ploeg uit Middelaar/Overasselt in de beginfase van de wedstrijd niet scherp genoeg.

Op zondag 8 mei speelde Astrantia/ONA 1 de uitwedstrijd tegen Korfrakkers 1. Al snel keek Astrantia/ONA tegen een achterstand aan en duurde het te lang voordat de doelpunten vielen. Een ruststand van 10-5 bleek in de tweede helft niet meer goedgemaakt te kunnen worden. Uiteindelijk verloor Astrantia/ONA 1 met 15-10. Een opsteker was de tweede helft waarin de gemaakte afspraken beter nagekomen werden en we gelijkwaardig waren aan Korfrakkers 1.

Zondag 15 mei speelde Astrantia/ONA 1 tegen SPES 1. Een belangrijke wedstrijd waarin Astrantia/ONA 1 wist wat het belang was, namelijk punten behalen om los te komen van de onderkant van de ranglijst. De start van de wedstrijd was aan de aanvalskant van Astrantia/ONA 1 beneden niveau, waardoor SPES een voorsprong kon pakken van 0-4. Knap vocht Astrantia/ONA 1 zich terug in de wedstrijd en wist voor rust terug te komen naar 3-4. Na rust werd deze lijn verder doorgetrokken naar 5-4, waarna SPES weer het voortouw nam naar 5-6. In een gelijk-opgaande twee helft ging de stand van 6-6, naar 7-7 naar 8-8. Met zenuwslopende laatste minuten wist SPES in de extratijd van de wedstrijd de 8-9 te scoren. Een domper voor de dames van Astrantia/ONA 1.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Prinses Irene 1 in Nistelrode op het programma. Kom de dames supporten!