Astrantia/ONA 1 – De Peelkorf 1: 7-10

Na de knappe overwinning van afgelopen donderdag op Prinses Irene (10-9), stond zondag de wedstrijd tegen Peelkorf 1 op het programma.

Peelkorf gaf verdedigend ontzettend veel druk, waardoor Astrantia/ONA 1 niet direct haar eigen aanvalsspel kon spelen. Toch waren de ploegen in de 1e helft gelijkwaardig. Aanvallend speelde Astrantia/ONA 1 de juiste kansen uit en maakte goed gebruik van de kleine gaten die in de verdediging van Peelkorf vielen. Verdedigend kon Astrantia/ONA veel druk geven, waardoor Peelkorf niet met haar gewenste schutters tot scoren konden komen. Er werd gerust met 4-4. De tweede helft kon Astrantia/ONA tot de 5-5 bijblijven, maar kwaliteiten tekort om Peelkorf voorbij te komen in score. Peelkorf nam de voorsprong (5-8) en dit kon Astrantia/ONA niet meer gelijktrekken. De wedstrijd eindigde in 7-10.

Astrantia/ONA laat iedere wedstrijd zien dat ze op dit niveau thuishoren en het zondag ook Peelkorf, die op de 2e plek staan, erg lastig kunnen maken. Volgende week zondag staat Be Quick 1 op het programma. Deze ploeg staat ongeslagen bovenaan. Voor Astrantia/ONA de uitdaging om tegen deze titelkandidaat haar eigen niveau te halen en Be Quick een lastige wedstrijd te bezorgen.