Astrantia 2 – Vitesse’08 6: 2-4

Astrantia laat zich aftroeven door Vitesse’08

Op deze vroege zondagochtend begon liep alles een beetje anders dan de bedoeling was. De leidsman (notabene professioneel ingehuurd) van vandaag blonk namelijk af in afwezigheid op sportpark de Heikant. Of hij nog last had van de klok die verzet is of een zware avond kende zal nooit bekend worden… Na wat vruchteloze telefoontjes naar de beste man en wat gemopper bood Erik zijn diensten aan en kon de wedstrijd met een kleine 10 minuutjes vertraging beginnen.

In het begin hadden beide partijen last van het natte, glibberige veld en gleden veel passes hun bestemming voorbij. Eén pass die wel zijn bestemming vond was het schot van Robert in de 4e minuut. Met notabene zijn rechter chocolade been schoot hij van circa 40 meter bal met een boog richting doel. Hoewel de bal hoog en snelheid had viel de bal toch nog tussen de keeper en de lat in, 1-0. Vitesse leek met de tegengoal wakker geschud. Met een aantal technisch vaardige spelers en veel positiewisselingen probeerde ze door het hart van Astrantia te snijden. Astrantia had hier in defensief opzicht niet altijd het goede antwoord op en stond met de rust dan ook terecht met 1-3 achter. Na rust probeerde trainer Eli met een drie dubbele wissel de wedstrijd weer naar de hand van Astrantia te zetten. Dat lukte al snel na rust. In de 52e minuut vond Robert met een harde hoge voorzet de benen van de aanstormende Jesse, die met een beheerste volley de bal heerlijk binnen poeierde, 2-3. Vitesse kwam er even niet aan de pas en leek rijp voor de gelijkmaker. Astrantia kreeg die kansen ook. Zo miste Wim een grote kans toen hij op snelheid zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien maar de keeper niet kon passeren. Ook Remus kon geheel vrijstaand bij een corner niet met zijn kopbal voor de gelijkmaker zorgen. De gasten uit Gennep lukte het nog wel er eentje bij te prikken en zette daarmee de eindstand op 2-4.

Man of the Match: Erik, 100% hulde voor zijn team-effort vandaag door te fluit ter handen te nemen en de leidsman van vandaag zeer naar behoren te vervangen.