Astrantia 2 – Vitesse 4: 2-0

Astrantia 2 – Vitesse 4: 2-0

Verdiende overwinning voor een fitter Astrantia

Het was weer een prachtige zomerse dag op deze wedstrijddag. Goed voor de omzet in de kantine, eenmaal binnen de lijnen een extra uitdaging voor de conditie. Helaas flink wat blessuregevallen deze week. Hopelijk kan Gijs zo snel mogelijk weer aansluiten bij de groep om het doel te verdedigen. Nu werd Sjuul van het terras geplukt. Hij kan keepen heeft ie vandaag aan Middelaar laten zien, want zelfs met een paar liter bier hield hij de nul vandaag. Jochem was door het dolle heen dat hij bij ingang van het seizoen weer de aanvoerdersband mag dragen.

Vitesse begon energiek aan de wedstrijd. Astrantia kwam maar moeilijk onder de druk van de Gennepenaren uit. Astrantia slaagde er niet in lang balbezit te houden. Vitesse voetbalde zich er een paar keer makkelijk doorheen, maar werd niet echt gevaarlijk als ze eenmaal in de buurt van het doel kwamen. Astrantia maakte bij een geslaagde counter handig gebruik van de snelheid van Lukas, die opvallend rustig bleef en de bal beheerst langs de keeper schoof, 1-0. Het lukte Astrantia de voorsprong vast te houden. Al had het geluk dat een ziedend hard schot van de spits van Vitesse over zeilde. Na rust kantelde het wedstrijdbeeld doordat Vitesse conditioneel achter de feiten aanliep. Astrantia oogde een stuk fitter dan de gasten uit Gennep. Of kwam dat doordat de trainer de Hebings in de rust op de bank posteerde? Dirk maakte al vrij snel na rust de 2-0. Astrantia overleefde een kleine storm van Vitesse die een snelle aansluitingstreffer wilde maken. Daarna had Astrantia de score verder moeten laten oplopen. Vitesse 4 miste duidelijk wedstrijdritme. Het lukte Astrantia niet om nog te scoren. Bij Astrantia waren de zaken achterin weer goed op orde. Ook vermeldenswaardig is dat Astrantianen een stuk fitter oogden dan hun tegenstander. Of lag dat aan de gemiddelde leeftijd die vandaag ergens in de twintig lag en niet rond de dertig zoals voorgaande seizoenen. Volgend weekend een vrij weekend, geen overbodige luxe met de huidige blessureperikelen.

Man of the match: Dirk beleefde nu al zijn moment van dit seizoen. Koud in het veld schoot hij onberispelijk raak uit een afgemeten voorzet, 2-0. Dirk werd ge├»nspireerd door de motiverende woorden van Jos vooraf. Dirk, laat dit niet jouw laatste goal zijn van dit seizoen….