Astrantia 2 – VCA 3: 0-1

Slordig spel kost het Tweed dure punten

Vandaag stond de afsluitende wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen VCA 3. Na het echec vorige week in Heijen een kans op eerherstel voor de Middelaarse mannen.

Het Tweed begon de wedstrijd vol enthousiasme en inzet. Maar mede door het drassige, stroeve veld was het veldspel van beide ploegen ontzettend slordig en bereikte erg weinig ballen dezelfde kleur shirt. Er vielen vooral veel verkeerde aannames en veel passes over de zij- of achterlijn te noteren. Ons trainersduo maakte zich woest in de dug-out en zette een volume op dat tot in Milsbeek te horen moet zijn geweest om de jongens van Tweed aan te sporen het juiste met de bal te doen. Toch wist het trainersduo hier niet de juiste toon te raken, want met een spaarzame uitbraak kwam VCA op voorsprong net voor de rust. Na rust probeerde de Middelaarse mannen met alle mogelijke manieren de bal naar voren te spelen en de gelijkmaker te forceren. Maar doordat er nog steeds meer fout dan goed ging aan de bal, wilde echt uitgespeelde kansen maar niet lukken. Meer dan wat gemakkelijke vangballen kreeg de keeper uit Sint Agatha niet te doen, waardoor 0-1 ook na 90 minuten de eindstand werd. Zoals de VCA-verdediger na afloop terecht opmerkte: “al hadden we nog 90 minuten gespeeld, dan had Astrantia vandaag nog niet gescoord’. Een zeer juiste constatering over de aanvallende onmacht van vandaag.