Astrantia 2 – Toxandria 5: 5-1

Vermakelijke tweede helft op zonovergoten zondag

Op een zondag waarbij de ene na de andere afmelding binnendroop deed dit ons beseffen dat het coronaspook nog niet verdreven is. Gelukkig genoeg man op de been om ook de reservebank goed te vullen. Geen overbodige luxe, aangezien niet iedereen in de selectie veel trainingsuren in de benen heeft. Er zijn er daarom ook maar weinig die de 90 minuten volmaken bij het Tweed.

Astrantia begon vol overgave aan de wedstrijd met de druk naar voren. Maar bij de eerste de beste tegenaanval viel meteen de 0-1. Na een dekkingsfout bij een corner liep het Tweed weer achter de feiten aan. Maar Astrantia had in deze wedstrijd veel druk naar voren. Maar de bal wilde maar niet goed vallen. Gevaarlijke diepe ballen waren net niet scherp genoeg of net te hard. Of er werd net aan de verkeerde kant van de paal geschoten. Het was allemaal net niet. Jannes was het zat en schoot halverwege de eerste helft de 1-1 binnen. Astrantia zette aan, maar kon niet doordrukken en nog steeds speelde het Tweed voorin niet nauwkeurig genoeg. Ook moest Astrantia tegelijkertijd bedeesd zijn op de counter.

In de tweede helft maakte Thim zijn rentree en gaf met zijn eerste balcontact een assist op Jesse die ook net koud een paar minuten in het veld stond, 2-1. Wim was ook ingevallen en had zijn vriendin beloofd een doelpuntje te maken. Nou, Wim. Jij hebt een beloning verdiend. Wim schoot de 3-1 binnen. Daarmee was het verzet van Toxandria gebroken. Het belangrijkste verschil in de tweede helft was toch wel dat wij over een ruime bank beschikte in tegenstelling tot Toxandria die praktisch geen wissels meegebracht hadden. Tegen een moegestreden Toxandria kon de score verder uitlopen met 2 doelpunten van Rick naar 5-1. De tweede helft was met 4 doelpunten zeer vermakelijk aan Middelaarse zijde. Zo vaak krijgen we niet 4 Middelaarse doelpunten in een helft te zien. We hebben momenteel zelfs een bovengemiddeld aantal doelpunten (voor) gemaakt in onze competitie. Zonder echte spits die er 20 inschiet zijn er toch een hoop spelers dit seizoen die een goal kunnen maken. Ook voor de allerkleinsten was het zeer vermakelijk langs de zijlijn, waarbij onomstotelijk vaststaat dat de papa’s de beweging goed kunnen gebruiken. Astrantia komt tot dusver redelijk uit de winterstop. Vooral voetballend ziet het er redelijk uit. Gelukkig werd dat vandaag ook een keer beloond met de volle buit van 3 punten. Hopelijk kunnen we deze lijn de komende weken doortrekken.

Man of the match: Rick, met een prima invalbeurt en 2 doelpunten kunnen we niet om hem heen vandaag. De tweede krulde hij prachtig binnen. Volgens hemzelf was het zo bedoeld, wij verdenken hem er toch stiekem van dat het een mislukte voorzet was die prachtig binnenviel.