Astrantia 2 – SIOL 4: 3-3

Astrantia pakt sinds jaren weer eens een punt tegen SIOL

Om 10 uur meldde zich een stuk minder spelers dan verwacht. Het bleek dat Daan van Duijnhoven zijn 30e verjaardag had gevierd. ‘ Tipsy’ zou in de basis staan, maar kwam na een aantal keer snoozen net voor de aftrap het veld op en kon terecht op de bank plaatsnemen. Zijn neef Daan heeft de hele zondag ook geen bier meer aangeraakt. Eli maakte een opmerkelijk debuut als trainer, hij zette meteen de Hebinkjes op de bank. Nick Braks presteerde het weer om met zijn kapotte schoenen aan de wedstrijd te gaan beginnen. Het is dezelfde jongen die 2 weken van de voorbereiding heeft gemist, omdat hij geen voetbalschoenen had. Ik denk dat Cor zijn zoon een keer op het matje moet gaan roepen, want zo kan hij er niet bij lopen.

In nieuwe tenues begonnen we op een koude februarimorgen aan de wedstrijd. Het ging in de beginfase gelijk op. Maar binnen het kwartier had Broeren alweer het net gevonden tegen Astrantia. Volgens mij heeft hij in alle potjes tegen ons wel gescoord. Ditmaal kopte hij een afgemeten voorzet prachtig in en liet Mark kansloos. Gelukkig maakte Astrantia het in de 20e minuut alweer gelijk. Na goed doorjagen voorin en een glijpartij van de verdediger maakte Jochem de 1-1. Het spel golfde op en neer. Beide teams waren in deze fase niet secuur in de afronding en speelde te gehaast. Dit was dan ook niet de beset fase van de wedstrijd. Wel werd er goed gestreden door de Astrantialeeuwtjes. Net voor rust prikte Broeren weer de bal binnen, 1-2. Zo ging SIOL uiterst effectief met zijn kansen om. Een 1-2 ruststand was acceptabel na de 0-5 ruststand bij de uitwedstrijd. Hebing was met de rust het veld ingekomen. Zo legde Ruben een voorzet van Tipsy met de borst (oftewel spiertiet) klaar voor Jochem, die afdrukte en de 2-2 maakte. Ook in de tweede helft kregen beide teams nog grote kansen, maar slaagden lang niet in de afronding. Uit een counter maakte SIOL de 2-3 en dacht de punten mee naar Katwijk te nemen. Dat was buiten Jochem gerekend, die 10 minuten voor tijd met een goede rush de 3-3 binnenschoot. Na de 3-3 kon de wedstrijd nog 2 kanten op vallen. Er werd niet meer gescoord.

Man of the match: met 3 doelpunten kunnen we niet om Jochem heen. Na de winterstop heeft hij een neusje voor de goal en maakte hij 4 doelpunten in 2 wedstrijden. Wat zal hij hier zelf trots op zijn!!!!!