Astrantia 2 – Sambeek 4: 2-4

Na de nieuwe versoepelingen van de lockdown vanwege het Covid-19 virus moest Astrantia vandaag voor het eerst in 2022 aantreden. Thuis tegen Sambeek 4, met voor de meeste spelers maar 1 of 2 trainingen in de benen en nog verre van de fitte versie van zichzelf. De doelstelling van vandaag was dan maar ook het beste er proberen van te maken.

Astrantia begon verrassend fel aan deze wedstrijd en probeerde Sambeek ver op eigen helft te houden. Het druk zetten lukte aardig. Sambeek kwam amper over de middenlijn heen, maar Astrantia profiteerde nauwelijks van het speloverwicht. Er werd in de eerste 25 minuten niet eens op goal geschoten. Sambeek was echter wel scherp bij de mogelijkheden die het kreeg en door 2 persoonlijke fouten ging Astrantia onnodig met een 0-2 stand de rust in.

Na rust werd het 4-3-3 systeem omgezet naar de vertrouwde 4-4-2 opstelling. Ook dit leek niet te helpen, want nog geen 5 minuten na rust kon Mark de 0-3 uit het net halen. Maar Het Tweed was vandaag strijdlustig en kreeg loon na werken. Jochem bracht al snel hoop bij de Middelaarse ploeg door de aansluitingstreffer te maken, met een goede individuele actie passeerde hij zijn directe man en schoot hard en zuiver de bal in de verre hoek. Het Tweed rook meer en zette vol door en kreeg ook meer. Een klein kwartier voor tijd scoorde Robert met zijn handelsmerk. Robert zag van 20 meter dat en de uitgekomen keeper en de speler op de lijn niet bij een geplaatst schot zouden komen. Dat deed hij, loepzuiver in de kruising. Als Robert zo scherp is bij de vrouwtjes als met het scoren, beloofd het nog een mooi seizoen te worden voor hem! Het Tweed zette alles in om de gelijkmaker te forceren en deze hing ook zeker in de lucht. Tot tweemaal toe hield de keeper Toon van scoren af bij een rebound na een corner. Zonde, zeker omdat Sambeek nog via de counter de 2-4 maakte.

Man of the Match: Stefke, een betrouwbare centrum verdediger die met zijn opbouwende kwaliteiten en zijn zuivere pass nog enige lijn in het spel van Het Tweed weet te krijgen.