Astrantia 2 – HRC’27 2: 1-1

Astrantia 2 – HRC’27 2: 1-1

Het Tweed pakt punt in gelijk-opgaande wedstrijd

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van Astrantia tegen HRC’27 uit Afferden. In een heerlijk najaarszonnetje hoopten de supporters op een mooie drie punten voor de Middelaarse ploeg.

Het was een taaie eerste helft, waar vooral veel strijd op het middenveld werd gestreden maar er geen kansen vielen te noteren voor beide doelen. Wel kende de strijd om het middenveld een fiks aantal slachtoffers die zich geblesseerd moesten laten vervangen. Laten we zeggen dat beide ploegen de duels niet schuwden. Toch kwam Astrantia nog goed weg voor de rust toen de Afferdense gasten 2 rebounds onverklaarbaar naast een leeg doel schoten. Na rust brachten trainers Jos en Eli meer snelheid en voetbal in de ploeg en was Middelaar de bovenliggende partij, al bleef HRC met snelle counters zeer gevaarlijk. Mark hield het Tweed op de been door tweemaal zijn één op één te winnen en ook twee keer een bal met een heerlijke duik uit zijn doel te ranselen.  Omdat er bij Astrantia weinig bruikbare ballen in de zestien kwamen, moest het wel een keer van afstand geprobeerd worden. Dit deed Robert na 75 minuten dan ook met verve, vanaf een meter of 20 schoot hij de bal heerlijk onderkant lat achter de keeper van HRC. Helaas kwam HRC een minuut of 4 al direct weer op gelijke hoogte via een goede counter. Astrantia kreeg echter nog één enorme mogelijkheid. Nadat Stefke na een goede solo-actie in de zestien van HRC ten val was gebracht, mocht het Tweed aanleggen voor een penalty. Jaap nam deze buitenkans voor zijn rekening, maar zijn inzet vloog over de 2e ring van sportpark de Heikant zo de Siep in. In de dying seconds hield Mark het punt in middelaar, toen hij een hoge bal nog via de hand op de lat wist te tikken. Al met al een verdiend gelijkspel voor beide ploegen, meer dan dat was voor beide kant te veel van het goede geweest. 

Man of the Match: Mark, hield vandaag met een paar katachtige reflexen en goede saves zijn ploeg in de wedstrijd. Chapeau!