Pothuizen verlengt contract bij Astrantia

Pothuizen verlengt contract bij Astrantia

Na de afgelasting van vorig weekend is voor Astrantia 1 de winterstop inmiddels aangebroken. Tijdens de laatste kantineavond van het kalenderjaar was er mooi nieuws te melden. Patrick Pothuizen heeft namelijk afgelopen week zijn contract bij onze club verlengd en staat ook volgend seizoen weer voor de groep. De trainer gaat hiermee op voor zijn vijfde seizoen in Middelaar. Met een tweede plek op de ranglijst zal Astrantia eind januari het seizoen hervatten met de ambitie om promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. Hieronder de nieuwsberichten van De Gelderlander en Kliknieuws over de contractverlenging met reacties vanuit zowel Astrantia als Patrick.


Pothuizen blijft trainer van Astrantia

Patrick Pothuizen is ook volgend seizoen coach van Astrantia. De voormalig NEC-prof en de vijfdeklasser uit Middelaar zijn contractverlenging voor een jaar overeengekomen.

“We zijn zeer tevreden en vinden continuïteit in de club belangrijk”, zegt voorzitter Edward Troost. “We hebben dit jaar een aantal jonge spelers ingepast en volgend seizoen blijven de meeste spelers. We willen graag een keer promoveren. Of dat nu dit seizoen of later is, we hebben er alle vertrouwen in. Vorig seizoen waren we er al dichtbij.” Pothuizen is ook trainer van de Groesbeekse eersteklasser Achilles’29.


Patrick Pothuizen gaat door bij Astrantia: ‘Gaan voor promotie’

Patrick Pothuizen en Astrantia gaan ook in het seizoen 2023-2024 met elkaar door. De oud-prof van NEC en FC Twente is bezig aan zijn vierde jaargang als hoofdcoach in Middelaar.

Onder Pothuizen heeft Astrantia zich ontwikkeld van een typische kelderklasse tot een kampioenskandidaat in de vijfde klasse. Het gevoel bij de club is goed, reden voor de 50-jarige Culemborger om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis. “Ondanks dat er meerdere clubs interesse in mij hadden, heb ik toch gekozen voor Astrantia”, legt hij uit. “We willen graag promoveren via een kampioenschap of nacompetitie. Dat is ons doel.” Behalve bij Astrantia is Pothuizen ook hoofdtrainer bij Achilles’29, dat uitkomt in de eerste klasse (zaterdag).